Undrens jul

Så var denna Jul över, bortglömd och förbi.
 Alla mina få men självklart nyttiga julklappar, ligger fortfarande utspridda över rummet som alla andra år.
Julmaten är äntligen uppäten eller bortplockad och vanlig, god mat stor åter på borden igen. Men i år så har julmaten inte alls varit till lika stor plåga som alla andra år. För i år har jag faktiskt lärt mig äta janssons. Tro det eller ej. Och det var gott. ..säger jag, utan att berätta hur det egentligen låg till. Bortskämda som vi är, gjorde mamma en egen vegetarisk gratäng åt mig och min syster. Fy för ansjovis. Den byttes ut mot kanel. Vilket låter lite smått konstigt, men det är det inte. Till och med mammas köttbullar var goda i år. Det är de förstås varje år. Det är jag som inte brukar tycka om bara. Dessutom smakade jag för första gången ostkaka.  Hade föreställt mig lite annan konsistens och hoppades på att nu när jag äntligen vågade prova, skulle det vara fasansfullt gott! Men ack, ack, ack. Det var inte äckligt. Absolut inte. Men jag tänker nog hålla mig undan från den ändå framöver. Till min glädje har jag inte missat någon sensationell smak under alla dessa år. Det var bara ett mellanting som man kan äta för att vara artig.
En knäck har jag ätit i år. EN! En liten fjuttig en bara. Och tur var väl det. Självklart tycker jag om knäck. Men dessa onda ting passar inte riktigt in i min ännu ondskefullare diet. Det gör självklart inte marsipanfigurer i massor eller after eight heller. Gud vad jag har fuskat! Men gosch vad jag har gjort det bra ändå. Vad mycket godis jag brukar vräka i mig alla andra jular! Jag har en oöppnat after eight uppe på mitt rum. På golvet så klart. Och oöppnat ska den förbli! För nu får det vara slut på onyttigheter!
Jag har gått upp i vikt under dessa bläiga dagar. Visserligen bara ett kilo. Knappt. Men hade det varit som vanligt så hade det gått åt andra hållet istället.
Jag har börjat närma mig mitt mål på min färd mot en lättare kropp.
Förra veckan, innan denna ärerika helg,
har jag äran att berätta att jag gått ned hela 10kg sedan jag började trean. 8kg med hjälp av GI-metoden.
Tyvärr så går jag ner på lite fel ställen. Rätt ställen också. Men vissa ställen vill man inte minska i storlek på. Jag måste börja träna. Jag har ju verkligen möjligheter till det här hemma. Men blä vad jobbigt! Uscha. Fast nu så kan jag inte träna. Det ska man inte när man är sjuk. Och det är jag. Lite...

På lördag, dvs imorgon kanske jag åker till Uppsala. Om vi nu hittar någon arm själ att bo hos. Och vad i herrens namn ska vi göra om vi blir där över nyår? Johanna och Gustav fick vi inte följa. Sitta hemma själv i någon lägenhet låter förstås himmelskt lockande. Men det skulle vara så bra om vi kunde åka imorn, för då blir det gratis resa ner. Och jag behöver gratisgrejor mycket, mycket. För min spargris lider av svält. Han är nog död. Plånboken är full med en massa kvitton och tomma kort. Skulden till mamma är stor som Grönland. Fick penagr av Pers mamma och pappa i julklapp. Frågan är om de ska gå till att betala tillbaka skulden till mamma eller resor. Pengarna räcker inte till skulden och resor vill man ju att någon annan ska betala så... det blir nog resor ändå. Tåg och buss och kanske till och med tunnelbana. Kanske mat också. Sånt kan vara bra att ha. Eller så bygger jag vidare på skulden och köper något skoj istället. Sånt som visar sig!

För övrigt är det fasansfullt synd om mig.






Bilder av ypperligen hög kvalitet från självaste Julafton.
Fotograf dock aldrig Sofia Larsson.



Julhandel

En underbar dag som denna har jag varit ledig!
Men inte fick man lång sovmorgon för det inte.
Halv 11 var jag och Niklas inne på stan.
Riktig julshopping har det blivit idag.
Gjort av med tokmycket pengar.
Och inte köpt en enda sak åt mig själv.
Det är förfärligt förargligt.
Men nu är jag så gott som klar med alla julklappar.
Och vi lyckades äntligen hitta något åt Moa.
Och Per dessutom. Det var svårt. Och dyrt.
Men förhoppningsvis bra.

Idag skulle jag gjort så mycket vettiga saker.
Det har jag ju i och för sig gjort också.
Men inte det som var tänkt från början.
Men orka! Näe. Blä. 

I morn går vi mellan 11.30-13.30.
Sen är det lov! Och jul!
Men ingen snö.
Så gott som ingen snö.
Dumt.

1 läsare

Jag har kommit på att ingen läser min blogg.
Förrutom jag själv.
Och skönt är väl det.
Fast förvånadsvärt sorgligt.
Om det är jag eller bloggen som är sorglig kan inte jag avgöra.

R.E.A

Var till Uppsala i helgen. Jag och Per. Övernattade hos kära syster Johanna och Gustav.
Kom ner runt åtta tiden på fredagkvällen, då mötte vi dem på stan och tog nyckeln till deras lägenhet och åkte hem till dem. Johanna och Gustav skulle nämligen bort. På partaj.
Så det blev en lugn kväll. Men man blir skapligt trött av att sitta på tåg i två timmar, så det var bara skönt att åka hem och sätta sig i soffan och kolla på film bara. Monster till svärmor blev det.
Sen blev det tunn, smal madrass på golvet som gällde.
Blev väckta runt kl.2 när de kom hem igen.
Johanna och Gustav var kattvakt åt Gustavs systers lilla kisse, som hette Mysan om jag inte minns fel. Jättegullig katt med så stora ögon att man nästan blev rädd.
På lördagen åkte jag och Per ner på stan en snabbis och kollade runt lite. Dock ingen shopping. Sen var det bara att åka hem och ta en fika, göra sig i ordning och sen ta sig ner på stan igen. Vidare mot tåget mot Stockholm! Alla fyra. Restaurangbesök och show.
Fin fin restaurang måste jag säga, Hamburgerbörs (
www.hamburgerbors.se).
Vi åt och drack allaihopa för ca 600kr var.
"Hamburger börs klassiska tournedos 245:-
Smördegsinbakad oxfilé, haricotsvertssallad, rödvinssås och bearnaisesås. Serveras med potatisgratäng"
Det var grejor det minsann. Även cider, vin, glögg och After Eight blev det för min del.
Kan nästan lova att vi var yngst där.
Men roligt var det, R.E.A. (Roligt.Elakt.Aktuellt) (http://www.hamburgerbors.se/rea/layout/ensemb.php)
Med Anders Lundin, Annika Andersson, Andreas Nilsson, Jan åström och Rachel Mohlin.
Jag som alltid hatat Andreas Nilsson, han har ju så fruktansvärt irriterande, hemsk röst. Men han var rolig han med faktiskt.
R.E.A ensemblen
Tog tåget hem till Uppsala igen 00.10. Sen tog vi faktiskt taxi från station hem till lägenheten. Så Jag skulle gissa på att vi kom hem närmare halv 2. Då blev det sängen direkt. Eller ja, den tunna, smala madrassen som jag bara fick halva delen av förstås.På söndagen gick vi (jag, Per och Johanna) och kollade lite på julklappar och så. Eller ja, mest efter saker åt mig som jag ville köpa. Men eftersom vi var så seg så blev det så himla stressigt så vi skynda igenom allt och köpte ingenting. Förutom Johanna som bor där och kan shoppa där när hon vill, hon handlar alltid något när det är jag som ska. Men vi var rätt trött efter gårdagen så vi orkade inte komma iväg tidigare till stan heller. Så det blev ingenting! Varken för min del, eller Pers. Men vi var ju trots allt inte där för shoppandets skull. Och pengar lyckades vi göra av med ändå! En hel del måste jag säga. Men det var det nog värt! Så det blev en mycket lyckad helg måste jag säga!

Pank men glad.