Toner för skviljoner

Jag snörade på mig skorna och gav mig ut i blåsten tidigt, tidigt imorse. Klockan var säkert tio. Nä, jag vet exakt hur mycket den var. 10.40.
Mot skogen blev det. Upp på berget. Uppförsbacke, uppförsbacke, uppförsbacke. Hursomhelst. Igår när jag var där och gick, omringades jag av massvis med varelser från det så kallade djurriket. Och alla djur är ju inte alltför trevliga, så för att skrämma bort dem allesammans gick jag där och sjöng för mig själv. Min sång var dock inte så skräckinjagande som jag trodde, och delvis hoppades på. I takt med en ännu falskare verison av Håkan Hellströms vackra toner, flockades djuren efter mig. En hare kom skuttandes bakom mig och följde med mig tillsammans med en liten rävunge, ändå upp till toppen av berget. På vägen mötte vi ett rådjur. Troligen samma som hälsade på mig igår. Rådjuret tycktes inte förvånas av mitt oväntade par till släptåg, utan traskade vidare ut i skogen. Väl uppe på toppen satt vi allesammans och myste i solen. En grävling gjorde oss sällskap. Jag blev lite rädd först eftersom jag har en väldig respekt för grävlingar. Men den var snäll. Riktigt gosig faktiskt. Av min förskönande sång tycktes alla förvandlas till fantastiska varelser som inte ville göra en fluga förnär. Men det hade dom gärna fått för min del. Flugorna var nämligen riktigt plågande.
När det var dags för mig att gå hem, slutade jag bara sjunga och alla djur försvann ut i skogen igen. Dom var som bortblåst på några sekunder bara. Jag kunde glädja mig åt att hemvägen bestod av en enda lång nedförsbacke. Vilket jag insåg sen var skitjobbigt. Ont i benen hade jag sen när jag kom hem. Men vad gör det. Jag har gått ner två kilo på en vecka. Då tål man lite smärta.


Ordlös

Goschiluren. Jag har ingenting att skriva nu för tiden. Det är förfärligt. Så här kan det ju inte fortsätta.

Hursomhelst. Idag har jag ätit tårta. Men det gör jag ju varje vecka nu för tiden, så det är ju inte särsklit ovanligt. 
Ja, det var allt. Mer har jag inte att säga.

Nu rasar allt. Hjälp mig upp.

image47

Totalt balanssinne

Jag kliver upp så fasansfullt tidigt på mornarna nu för tiden, så man nästan blir rädd. Inte jag förstås, men andra kan ju bli det. Vad vet jag. Ja, vad vet jag egentligen? Det finns så mycket jag skulle vilja veta, men inte riktigt vågar ta reda på. Oj, nu avslöjade jag visst vilken fegis jag är också. Fast att tala om något som alla redan vet, är kanske inget avslöjande. Må hända att jag är feg, men jag är inte vek. Hursomhelst. Det finns verkligen ingenting att göra på morgonen när jag kliver upp. Då kan man ju fråga sig varför jag gör det. Men det behövs inte, jag berättar ändå. Jag är på jakt efter en snygg kropp. Så småningom hoppas jag på att det är min egen jag finner. Det tar nog sin lilla tid, men det är det jag försöker jobba fram. Jag är kanske ganska vek ändå.. Nej! Definitivt inte.
Hursomhelst igen, så är nog världens värsta misstag datorskärmar med glas. Glasskärmar. Det är ju så att man avlider. Lyckligtvis har inte jag en sån. Fast jag har ju inte ens en dator. Eller vänta nu.. Äh. Glasskärm på en bärbar dator är ännu värre. Den blir tyngre, och det blir praktiskt taget omöjligt att sitta ute med den. Världsproblem.
Det är så att man börjar bli lite sugen på den där kryssningen. Det är lite för lite gung i mitt liv just nu. Jag har fortfarande kvar av min lettiska cider. Det är ju så att man spyr bara man tittar på dem. Min nästa investering borde vara en fickplunta.

Björntjänst

Kringvandrandes på Björnparken i närheten av Orsa, på den ärorika semestern, flöt tankarna på. Eftersom det nästan finns roligare djur bara här hemma på gården, så fanns det ingen anledning att lägga manken till för att titta.
Människan är verkligen en otroligt onaturlig varelse. Liksom, varför dessa kläder. Det är ju inte naturligt att ha kläder på sig. Det har ju ingen annan varelse. Så om vi skulle sluta använda kläder mer och mer. Vore inte det lösningen? Sakta men säkert skulle människan börja få päls igen. Det vore sannerligen en otrolig utveckling! Eller inveckling... skulle man kunna tro vara motsatsen till utveckling. Men så är ju inte fallet. Nedveckling. Bakveckling. Jag vet inte. Men det skulle vara ofattbart bra, inga tvivel om den saken. Vi kan lika gärna bli apor igen. Eller för att inte bakåtvecklas för mycket så kan vi ju välja en annan art. Kanske björnar, parken till ära.
På tal om björnar så funderar jag på om jag ska åka till Gävle eller inte på torsdag. Jag måste säga att jag har tappat lusten för det mesta nu. Eller nej, nu överdrev jag. Fast det hade ju kunnat vara sant.
Som om inte det vore nog, så måste jag inhandla en vattenfast mascara tills lördag. Hur eländigt är väl inte det? Nödvändigt, men likförbannat eländigt.
Något annat som är eländigt och dessutom fruktansvärt onödigt var min post som jag fick idag. Jag hade visst övertrasserat mitt konto. Gör jag sånt? Hursomhels blev ju förstås där en liten avgift på 100 kronor. Fattiglapp som jag är så är det väl inte sånt jag har tänkt lägga pengar på. Sånt behöver inte björnar tänka på.


gdhsrjt

Nu befinner sig Sofia åter i buschens boning.
Under den här resan har jag lärt mig mycket. Men framförallt har jag lärt mig känna igen holländska nummerplåtar. Och norska. Campingen i Orsa var invaderad av norrmän. En norsk liten flicka sa någonting till mig en gång.

Bortkommen

Aldrig förr har så många frågat om jag ska på Tranan - som jag dessutom varit tvungen att svara nej.
Idag bär det nämligen av mot Dalarna på semester. Där stannar jag i en vecka, minst. Vem vet.
Jag har inte packat ett skit än. Men vad gör det. Nu sitter jag med hårfärg i håret, så jag är nöjd.


Flyende vardag

Sen i onsdags befinner jag mig i puppstaden, med lillasyster boendes hos storasyster.
Här flyr vi från vardagen genom att göra av med pengar som vi inte har. Underbar känsla.
Men idag har vår största tillflykt varit till ICA. Även pizzerian. Annars har TV:n regerat. Och datorn. Fin fina dagar.
Imorgon kanske vi tar oss till Fyrishov och badar. Då blir amanda glad. Sånt är ju trots allt viktigt ibland.

Lättstörd kamera

Jag har upptäckt att det blir störningar i min digitalkamera av mobiltelefonen.
Lika som det blir i stereon och datorn osv.
Fräckt, inte sant? Eller bara fruktansvärt ocoolt.

Flyt iväg bara, flyt iväg.

Foppa